يکي از مهمترين عوامل تحريک­کنندة اميـال غريزي در جوانـان، بي­مبالاتي و سهل­انگاري بعضي مادران و خواهران در نوع لباس و آرايش در محيط خانه مي­باشد. به اين معنا که زن و دخترِ خانواده به بهانة محرم بودن فرزند پسر و برادر، به خود حق مي­دهند که با هر نوع لباس تحريک­کننده­اي مانند لباسهاي آستين کوتاه يا بدون آستين و يقه­باز يا بدن­نما و يا لباسهاي تنگ و چسبان و با هر نوع آرايشي در مقابل جوان و نوجوان ظاهر شوند که اين امر موجبات تحريک جنسي و انحراف آنان را فراهم می­کند و منشاء فسادهاي بسيار بوده و عواقب سوء و خطرناکي را به دنبـال دارد؛ به عنوان نمونه بـاعث انحراف فکري و بلوغ زودرس و بی­حيايی جوان و نوجوان شده و گـاهي بـاعث جنون جنسي در آنان مي­گردد. همانطور که جواني از مبلّغ امور ديني درخواست کرده بود که به خانواده­اش گفته شود تا وضع لباس و آرايش خودشان را کنترل نمايند.

     بنابراين لازم است خواهران عزيز جوان و نوجوان در حضور محارم از قبيل پدر، برادر، عمو و دايي، مراقب لباس پوشيدن و نشست و برخاست خود بوده و از هرگونه حرکتي که نامناسب و به دور از موازين عفّت و حيا باشد، خودداري نمايند، زيرا تنها محرمِ مطلق به زن، همسر او مي­باشد و در نزد ساير محارم بـايد از پوشيدن لبـاسهاي تحريک­کننده و حرکـات تحريک­آميز احتراز شود.

     همچنين براي جلوگيري از تحريک غريزة جنسي جوانان و عواقب سوء آن بايد پدران و مادران مراقب اعمال و حرکـات و سخنـان و برخی شوخی­های خود با همديگر در پيش فرزندان باشند؛ خداوند متعال در سورة مبارکة نور چنين مقرّر فرموده که ورود کودکان به اتاق پدران و مادران، بايد با اجازه صورت گيرد «يٰا اَيُّهَا الَّذينَ ٰامَنُوا لِيَسْتَاْذِنْکُمُ الَّذينَ مَلَکَتْ اَيْمٰانُکُمْ وَالَّذينَ لَمْ يَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنکُمْ ثَلٰاثَ مَرّاتٍ...»[1]. باتوجّه به اينکه سه نوبتِ اشاره شده در آية شريفه، اوقات استراحت مي­باشند، لذا حکمت دستورِ اجازه گرفتن فرزندان اين است که احياناً والدين در وضع نامناسب ديده نشوند.

     پس بايد توجّه داشت که فرزندان، خصوصاً پسربچّه­هاي در سنين «تميز» و آگاه به اوضاع جنسي، که در محيط خانه با کنجکاوي، تمام جريانات مربوط به پدر و مادر را زير نظر دارند، رعايت کامل در زمينة مناسبات همسري و يا شوخي­هاي غيرمجاز و پوشيدن لباسهاي تنگ و بدن­نما و يا بيان بعضي جريانات تحريک­کننده که باعث بيداري منفي در آنان مي­گردد، صورت گيرد و براي اين کار لازم است علاوه بر رعايت نکات مذکور، با جدا نمودن اتاق فرزندان از پدر و مادر و نيز تفکيک فرزندانِ دختر و پسر، زمينة بيداري­هاي زودرس و منفي را از بين برد، که در اين زمينه، بيان نورانی حضرت پیامبر اسلام(صَلَّی ‌الله ُ‌عَلَيْه ِ‌وَ‌الِه) قابل توجّه است که فرمودند: «وَ الَّذی نَفْسی بِیَدِهِ لَوْ اَنَّ رَجُلاً غَشَی امْرَاَتَهُ وَ فِی الْبَیْتِ صَبِیُّ مُسْتَیْقِظٌ یَراهُما وَ یَسْمَعُ کَلامُهُما وَ نَفَسَهُما ما اَفْلَحَ اَبَداً اِنْ کانَ غُلاماً کانَ زانِیاً اَوْ جارِیَةً کانَ زانِیَةً»[2] سوگند به خدایی که جانم در قبضة قدرت اوست، زن و مردی که رابطة نزدیکی داشته باشند و در آن اتاق، فرزندی در حال بیداری باشد که آن دو را ببيند و یا سخنشان و نفس کشیدن آنها را بشنود، این فرزند هرگز رستگار نمی­شود، اگر این فرزند پسر باشد، زناکار می­شود و اگر دختر باشد، زانیه خواهد بود. از حضرت امام صادق(عَلَيهِ­السَّلام) نيز روايت شده است: «لا يُجامِعُ الرَّجُلُ امْرَاَتَهُ وَ لا جارِيَتَهُ وَ فِی الْبَيْتِ صَبِیٌّ فَاِنَّ ذلِکَ مِمّا يُورِثُ الزِّنا»[3] موقعی که در اتاق، کودکی حضور دارد، مردان با زنان يا کنيزان خود نياميزند، زيرا اين عمل طفل را به راه بی­عفّتی و زناکاری سوق می­دهد.

     بنابر توصية شرع مقدّس اسلام، ضروري است که اتاق پسربچّه­ها و دختربچّه­ها را از يکديگر جدا نموده و از خوابيدن دو دختر يا دو پسر در يک رختخواب و زير يک پوشش نيز جلوگيري کرد، همانطور که حضرت پيامبر اسلام(صَلَّی ‌الله ُ‌عَلَيْه ِ‌وَ‌الِه) فرمودند: «جدايی انداخته می­شود بين بستر کودکان در شش سالگی»[4]. مسئله بسيار مهّم ديگر، استحمام کودکان پسر، توسّط مادران و استحمام کودکان دختر، توسّط پدران و همچنين استحمام پسربچّه­ها و دختربچّه­های غيرمميّز با همديگر می­باشد که عواقب سوء و مخرّبی را دربر­دارد. البتّه ناگفته پيداست که قسمت اعظم وضع خسارت­بار نوجوانـان، مربوط به تماشاي برنـامه­هاي فـاسد ماهواره­اي و ساير رسانه­های بيگانه در جمع خانواده­ها مي­باشد.

 

1-  اي کساني­که ايمان آورده­ايد بايد اجازه بگيرند از شما کساني که مالک مي­باشد دستان شما (بردگان) و کساني که نرسيده­اند به زمان بلوغ (جوانان نابالغ) از شما سه نوبت... (مبارکة نور/58).

2- وسایل الشیعه، ج5، ص16

3- وسائل­الشّيعه،­ج5،­ص16؛ به نقل از کتاب حديث تربيت کودک، گردآوری:مصطفی وجدانی

4- اِنَّهُ یُفَرَّقُ بَینَ الصَّبْیانِ فِی الْمَضاجِعِ لِسِتِّ سِنینَ (مکارم الاخلاق، ص186).