روز هفتم محرّم­الحرام، معمولاً به طفل شش ­ماهة حضرت اباعبدالله الحسين(عَلَيهِ­السَّلام)، جناب علی­اصغر(عَلَيهِ­السَّلام) اختصاص دارد. این طفل شش­ماهه با وجود صِغَرِ سنّ، قدرتی عظیم در براندازی حکومت بنی­اُمیّه و یزید داشت. وقتی امام(عَلَيهِ­السَّلام) تمام یاران از اصحاب و  بنی­هاشم را از دست دادند، رو به خیمه­گاه کرده و فرمودند: «ناوِلينی وَلَدِیَ الصَّغيرَ حَتّى اُوَدِّعَهُ»[1] فرزند شیرخواره­ام را بیاورید تا با او وداع کنم. وقتی جناب علی اصغر(عَلَيهِ­السَّلام) را می­آورند، حضرت امام حسین(عَلَيهِ­السَّلام)، ایشان را روی دو دست خود می­گیرند و در آن لحظه تیر سه­شعبة دشمن ملعون به طفل اصابت کرده و گوش تا گوش او را می­درد «فَذُبِحَ الطِّفْلُ مِنَ الْوَریدِ اِلَی الْوَریدِ اَوْ مِنَ الْاُذُنِ اِلَی الْاُذُن»[2].

     گرچه تمام اهل بیت(عَلَيهِمُ­السَّلام) مظلوم هستند و حضرت امام علی(عَلَيهِ­السَّلام) اولین مظلوم عالم می­باشند «اَنْتَ اَوَّلُ مَظْلُومٍ وَ اَوَّلُ مَنْ غُصِبَ حَقَّه‏»[3]، اما «اينکه در دعاها می­‏گویند: «اِلهی بِدَمِ المَظلُوم»؛ این «دَمِ المَظلُوم» خون گلوی اصغر است»[4]. آن حضرت با وجود صِغَرِ سنّ، باب­الحوائج هستند.

     استاد جوادی آملی می­فرمایند: یکی از رسوم شکار این است که شکارچی، تیری متناسب با شکارِ منظور، رها کند؛ با تیری که آهو را می­زنند، گنجشک را نمی­زنند و تیری که برای شکارِ بزرگ است، برای غزال کوچک نیست و تیری هم که برای سرباز سالمند و رشید است، برای حلق نازک علی اصغر(عَلَيهِ­السَّلام) نیست، از آنرو با آن تیرِ بزرگ، گوش تا گوشِ کودک دريده شد «فَذَبَحَ الطِّفْل ... مِنَ الْاُذُنِ اِلَی الْاُذُن»[5]. حضرت امام حسین(عَلَيهِ­السَّلام) دستِ مبارک خود را زیر گلوی کودک گرفته و آن خونِ رقيق را در کف ريخته و به هوا پاشیدند و به خداوند عرض کردند: «چون تو می­بینی و برای رضای توست، تحمّل آن برای من آسان است»[6]،­ «هَوَّنَ عَلَیَّ ما نَزَلَ بی اَنَّهُ بِعَيْنِ الله‏»[7]. «اين تير را حرملة ملعون افکند»[8]. به فرمودة حضرت امام محمد باقر(عَلَيهِ­السَّلام) قطره­ای از آن خون­ به زمین برنگشت «فَلَمْ يَسْقُطْ مِنْ ذلِكَ الدَّمِ قَطْرَةٌ اِلَى الْاَرْض‏»[9].

     «مطابق برخی گزارش­ها، حضرت امام­ حسین(عَلَيهِ­السَّلام) با غلافِ شمشیرِ خود، قبر کوچکی کنار خيمه­ها کَندند و بدنِ اين طفلِ شيرخوار را شخصاً در آن به خاک سپردند و او تنها شهیدی بود که به دست اباعبدالله الحسين(عَلَيهِ­السَّلام) و در زمانِ خود آن حضرت به خاک سپرده شد»[10].

     «بارالها! به روان مقدس حضرت محمد و آل محمد(صَلَّی­اللهُ­عَلَيهِ­وَ­آلِهِ) درود فرسـت و در امـر ظهـور و فرج مـولا و مقتـدایمـان حضـرت ولیّ­عصر(عجِّل­اللهُ­تعالی­فَرَجَهُ­الشَّريف) تعجیل بفرما. پروردگارا! توفيق بيداری از خواب گران غفلت و توبة حقيقی از تمام خطاها و قصورها و معاصی به همة ما مرحمت بفرمـا. خداوندا! همة ما را از شرّ نفس و شيطان و سقوط در ورطة هلاکت معنوی، مصون و محفوظ بفرما. پروردگارا! همة ما را از شيعيان و پيروان حقيقی حضرات اهل بيت عصمت و طهارت(عَلَيهِمُ­السَّلام) مقرر بفرما و از شفاعت کبرای آن بزرگواران بهره­مند بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علی­الخصوص مردم مظلوم فلسطین، عراق و سوریه و يمن نجات کرامت بفرما».

 

«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ

صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»

 

 

1- اللهوف على قتلى الطفوف، ص117

2- پس ذبح شد طفل، از رگ تا رگ يا از گوش تا گوش (معالی السبطین فی احوال الحسن و الحسین(عَلَيهِما­السَّلام)، ص259).

3- تو اوّلين مظلوم و اوّلين کسی هستی که غصب کرده شد حقّش (من لا يحضره الفقيه، ج‏2، ص587).

4- برگرفته از سخنرانی­های آيت الله آقامجتبی تهرانی؛ البتّه در برخی کتب حديثی «دَمِ المَظلُوم» به خون مبارک سيّدالشهداء(عَلَيهِ­السَّلام) تفسير شده است. به عنوان نمونه مرحوم فیض کاشانی در کتاب وافی می­نويسد: «... بدم المظلوم يعني الحسين؛ مراد از دم مظلوم، امام حسين(عَلَيهِ­السَّلام) است، يعني خدا به خون امام حسين تو را قسم مي­دهيم...» (الوافی، ج8، ص821).

5- معالی­السّبطين، ص389

6- اللهوف، ص117

7- آسان می­گردد بر من آنچه نازل می­شود بر من، همانا آن در نظر خداوند است (اصول كافى، ترجمه مصطفوى، ج‏2، ص378).

8- اللهوف، ص117

9- بحارالانوار، ج45، ص46

10- الاحتجاج، ج2، ص301؛ مقتل الحسين، خوارزمی، ج2، ص37