مربّیان و مبلّغان محترم، خادمان حضرت امام حسین(عَلَيهِالسَّلام) هستند که در این ایّام مقدّس برای تبلیغ حسینی آماده میگردند و چه خدمتی بالاتر از ارشاد قلوب و احیای نفوس و امر به معروف و نهی از منکر.
نکتهای کـه در مورد تبلیغ حقایق، توجّه بـه آن حائز اهمیّت میباشد، این است که: حضرات انبیای عظام و اوصیای کرام(عَلَيهِمالسَّلام) و شاگردانشان همواره مسائلی را مطرح کردهاند که در آن زمان با خطر نابودی روبرو بود. هدف از قیام حضرت امام حسین(عَلَيهِالسَّلام) نیز این بود که احکام دین و سنّت نبوی و واجبات و فرایض را که کمرنگ شده بود، احیا کنند، از اینرو بر خواهران محترم قرآنی و ورثة انبیاء(عَلَيهِمالسَّلام) هم که برای تبلیغ، راهی محافل و مجالس حسینی میشوند، فرض است که هر آنچه را که از فرایض و واجبات و اوامر الهی و قرآنی کمرنگ شده به مردم تذکّر دهند. گرچه مستحبّات نور هستند، لکن نورانیّت آنها به شرط این است که در کنار واجبات باشند.
یکی از مهمترین واجباتی که در جامعه کمرنگ شده، رعایت حجاب میباشد که قسمت اعظم این امر و رواج بیحیایی و بیعفّتی ثمرة نامبارک شبکههای ماهوارهای و سایتهای انحرافی اینترنتی است که شایسته است مربّیان محترم در این ایّام به این امر توجّه لازم مبذول دارند.
از دیگر واجباتی که در جامعة کنونی کمرنگ گشته، رعایت احترام و حرمت والدین است که شایسته است مرّبیان و مبلّغان محترم در برنامههای تبلیغی خود به این موارد اشاره نمایند.
مطلب دیگری که از مشکلات و مسائل جامعة کنونی میباشد، مسئلة ازدواج جوانان است. آمار نشان میدهد که در حال حاضر، حدود دوازده میلیون دختر و پسر در سن ازدواج قرار دارند که امکان ازدواج برایشان فراهم نیست که این امر در کشور حضرت امام زمان(عجِّلاللهُتعالیفَرَجَهُالشَّريف) مشکل بزرگی است و باید در مجالس و محافل، در مورد تسهیل ازدواج و کم کردن تشریفات و تجمّلات یادآوری شود و اطّلاعرسانی گردد تا انشاءالله تعالی به نوعی این مُعضل اجتماعی حل گردد. خانوادههایی که با سختگیری و دشوار نمودن شرایط ازدواج، مانع از ازدواج جوانان میگردند، حقیقتاً در پیشگاه الهی مسئول هستند.
مورد بعدی اتّحاد و اتّفاق بین مؤمنین است که رو به کمرنگ شدن است، درحالی که مهمترین عامل تعجیل ظهور، اتّحاد و اتّفاق بین مؤمنان است و در اوصاف یاران حضرت امام زمان(عجِّلاللهُتعالیفَرَجَهُالشَّريف) آمده است که قلبشان مملوّ از محبّت و خیرخواهی و عطوفت به دیگران است «قُلُوبُهُمْ مُجْتَمِعَةٌ بِالْمَحَبَّةِ وَ النَّصيحَة»[1]. خیرخواهی و عطوفت نسبت به همة مؤمنین نیکو و خداپسندانه است، لکن در این مورد نیز خانواده در اولویّت قرار دارد. اسلام به خانواده قداست بسیـاری قائل شده و این درحالی است که خانوادهها از طرف توطئههای دشمن از طریق جنگ نرم در حال متلاشی شدن و فروپاشی اخلاقی هستند و فضاهای مجازی، باعث ایجاد فاصله روحی و روانی بین خانوادهها شده است. با وجود اینکه چهره به چهره نشستن و با هم و دور یک سفره غذا خوردن از توصیههای اکید اسلام است، ولی متأسّفانه گرفتاری به فضاهای مجازی این فرصت را از خانوادهها گرفته است.
مطلب پایانی در مورد عزاداریهاست. هر چند که عزاداری بسیار زیبا و مفید است و ضرورت دارد، ولی بخشی از جلسه و برنامه را باید به خود اختصاص دهد و بخش اعظم برنامههای تبلیغی باید به باطن عاشورا اختصاص یابد و اخلاق و رفتار و زندگی حسینی تبیین و تشریح شود.
«بارالها! به روان مقدس حضرت محمد و آل محمد(صَلَّیاللهُعَلَيهِوَآلِهِ) درود فرسـت و در امـر ظهـور و فرج مـولا و مقتـدایمـان حضـرت ولیّعصر(عجِّلاللهُتعالیفَرَجَهُالشَّريف) تعجیل بفرما. پروردگارا! توفيق بيداری از خواب گران غفلت و توبة حقيقی از تمام خطاها و قصورها و معاصی به همة ما مرحمت بفرمـا. خداوندا! همة ما را از شرّ نفس و شيطان و سقوط در ورطة هلاکت معنوی، مصون و محفوظ بفرما. پروردگارا! همة ما را از شيعيان و پيروان حقيقی حضرات اهل بيت عصمت و طهارت(عَلَيهِمُالسَّلام) مقرر بفرما و از شفاعت کبرای آن بزرگواران بهرهمند بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علیالخصوص مردم مظلوم فلسطین، عراق و سوریه و يمن نجات کرامت بفرما».
«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»
1- قلبهای ايشان جمع شده بر محبّت و خيرخواهی (الزام النّاصب، ج2، ص200).