در ادامة مطالب مربوط به پُر کردن اوقات فراغت فرزندان که قسمتی در جلسة سابق استفاده شد، مطالبی به فضل الهی از محضر بزرگان استفاده می­شود:

     برنامه ­ريزی برای کودکان و نوجوانان و جوانان آنچنان اهميّتی دارد که به قول اساتيد معظّم، اگر برنامه­ ريزی نباشد، فرزند مانند پَر کاهی در مسير تندبـاد است و اوّلين شرط برنامه­ريزی، داشتن هدف است. برنامه ­ريزی صحيح و هدفمند، باعث ايجاد جوانان و خانواده­ های مهدوی می­گردد. خلاصه­ ای از مطالبی که در اين زمينه در جلسة سابق استفاده شد، عبارتند از اينکه:

     يکی از آموزشهای نادرست در مورد فرزندان که ممنوعيّت دارد، برنامة تحکّم­ آميز و امر و نهی پدر و مادر و زور و اجبار و تهديد و ارعاب آنان است که نمونه ­ای از آن، ثبت ­نام فرزند بدون اطّلاع و مشورت با او در کلاس­های آموزشی يا مهارتی است که در اين صورت، حتّی اگر آن کلاس، مورد علاقة فرزند نيز بوده باشد، به دليل عدم تکريم شخصيّت، از آن کلاس متنفّر می­گردد.

     از ديگر رفتارهای نادرست در مورد فرزندان، رفتار خشک و خشن و تحقير­آميز است که باعث ايجاد فاصله بين پدر و مادر و فرزندان می­شود و موجب می­گردد که فرزند در ابتدا اعتماد به نفس خود را از دست دهد و تا آخر عمر، در برخوردهای اجتماعی، گرفتار مشکل گردد.

     رفتار نادرستِ ديگر اين است که والدين، نزد فرد ثالثی، از فرزند خود بدگويی کنند و يا او را متّهم به دروغگويی نمايند و نيز رفتارهای بازجويانه و کنترل­ها و ايرادگيری­های مستقيم، موجب گستاخ شدن فرزند می­گردد.

     برای اينکه بتوان فرزندان مهدوی تربيت نمود، توجّه به اين نکته حائز اهميّت است که: حضرت امام زمان(عَجَّلَ­ الله ­تَعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) کريم هستند و برای دولت کريمه، لازم است کـه اعوان و انصـار کريم تربيت نمـود و کرامت­ محوری بايد در تربيت فرزندان اصل قرار گيرد. فرزندی که مورد تحقير پدر و مادر قرار گيرد، نمی­تواند مسئوليّت­ پذير و يار کريمی برای امام کرامت باشد. دين اسلام، دين کرامت است و شيوة تکريم بايد در تربيت معلّمان و پدران و مادران اصل قرار گيرد.

     يکی ديگر از رفتارهای نادرست در مورد فرزندان اين است که آنان را با تهديد و ارعاب، مجبور به انجام واجبات دينی نمود، درحالیکه با لطافت و ظرافت و رفتارهای لطيف و ظريف، تربيت­ها پاسخ خواهد داد. به همين ترتيب در صورتی که فرزند نسبت به يکی از واجبات بمانند روزه، شائق­تر از نماز و ... باشد، نبايد به او گفته شود که اوّل نماز بخوان و بعد روزه بگير، بلکه بايد اجازه داد که فرزند با روزه شروع کند و به تدريج با روشن شدن حقايق برای او، انشاء­الله تعالی از عاملين به قرآن گردد.

     يکی از برنامه­ های بسيار مفيد در مورد غنی کردن اوقات فراغت فرزندان، تشويق به سير مطالعاتی متناسب با سنّ آنان است که بسيار ضروری می­باشد و معلّم يا پدر و مادر که سی دی يا کتابی را در اختيار فرزند قرار می­دهند، لازم است که قبلاً آن را مطالعه کرده باشند، چراکه ای بسا کتابی از يک نويسندة توانمند باشد، لکن مطالب آن مناسب فرزند نبوده و برایش مفيد نباشد. همچنين است در مورد بازيهای کامپيوتری که لازم است قبلاً توسّط پدر و مادر بررسی شوند.