شب مقدّس نيمة شعبان که امسال مصادف با شبِ جمعه است، شبی است که خداوند متعال به ذات اقدس خود قسم خورده که هيچ کس را دست خالی برنمی­ گرداند، مادام که گناه درخواست نکرده باشد. آن شب شبی است که دلها در آن زنده می­شود و شب تقرّب الی­ الله و اوج و قلّة ماه شريف شعبان است. حضرت امام سجّاد(عَلَيهِ­ السَّلام) فرمودند: «هر کس آن شب را (با معرفت و توبة حقيقی)، احيا بدارد، دلش نميرد در روزی که بميرند قلب­ها»[1].

     بعد از ليلة­القدر، معظّم­ترين شب، شبِ نيمة شعبان است خصوصاً امسال که دو فضيلتِ شب جمعه و شب نيمة شعبان در هم گره خورده است. عبادت شب جمعه از پاداش مضاعف برخوردار است و اکنون که مصادف شده با شب نيمة شعبان، بهترین زمان برای توبه و تقرّب الی ­الله می­باشد. البتّه شب توبة هر کسی شب قدر اوست و می­تواند يک شبه، ره صد ساله بپيمايد. اميد است که انشاء الله به توفيق حق با عبادت و احيای شب نيمة شعبان و توبة حقيقی، صبحِ نيمة شعبان، نام شما عزيزان جوان، در رديف جوانان مهدوی و منتظر ثبت گردد، جوانانی که خداوند به وجودشان افتخار می­کند و به ملائکه­اش در مورد چنين جوانی مباهات می­کند. حضرت پيامبر اکرم(صَلَّی­ اللهُ ­عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) می­فرمايند: «اِنَّ اللَّهَ تَعالىٰ يُباهى بِالشّابِّ الْعابِدِ الْمَلائِكَةَ يَقُولُ اُنْظُرُوا اِلىٰ عَبْدى تَرَكَ شَهْوَتَهَ مِنْ اَجْلى‏»[2]، همانـا خداوند نزد فرشتگـان بر جوان عابد مباهات می­کند و می­فرمايد: بندة مرا بنگريد که بخاطر من از خواسته ­هايش دست کشيده است.

     «بارالها! به ­روان مقدّس حضرت محمد­ و­ آل­محمد(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) درود فرست و در امر ظهـور و فرج مولا و مقتدایمـان حضـرت ولیّ­عصـر (عَجَّلَ ­اللهَ ­تَعالٰی ­فَرَجَهُ ­الشَّریف) تعجیل بفرما. خداوندا! توفیق توبة حقیقی و اصلاح عمل به همة ما مرحمت بفرما. پروردگارا! همة ما را از برکات و عنایات خاصّة ایّام و لیالی این ماه شریف علی­ الخصوص شب نیمة شعبان بهره ­مند بفرما. بارالها! آنی ما را به حال خود رها مکن و جوانان ما را از شرور آخرالزّمان در حفظ و حمایت خود محفوظ بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غريق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمديده علي ­الخصوص مردم مظلوم فلسطين، عراق و سوريّه نجات کرامت بفرما».

 

«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ

صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»

 

1- مفاتيح الجنان، در فضيلت شب نيمة شعبان.

2- نهج الفصاحه، حديث 736