همانطور که استفاده شد، عاشورا پيامهای بسياری دارد، لکن کاربردیترين پيام عاشورا اين است که شيعة حسينی توجّه نمايد که چه چيزی حضرت امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) و شهدای کربلا را به چنين مکانت عاليه ای رسانيد؟ آنچه آن بزرگواران را به قرب الهی رسانيد، جز توجّه و عمل به آنچه که معبود از آنها میخواست نبوده است. پس شيعه بايد بيدار و متوجّه باشد که امروز هم خدای سبحان از او چه میخواهد؟ آنچه خداوند از امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) میخواست، فدا نمودن جان و مال و مقام و بستگان و ... بود و آن حضرت به آن راضی بودند. امّا آنچه خداوند از ما میخواهد، انجام وظايف و عبـادات و تکـاليف حقّه و لبيّک به آنهـاست. آری خداوند از ما میخواهد که در حوزة وظايف و تکاليف، انجام وظيفه نماييم و در برابر مصائب و مشکلات و بيماری و مرگ عزيزان صابر و راضی باشيم و بدانيم که به هر آنچه که صبر میکنيم، محبوب میداند و میبيند.
اگر حضرت امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) آنچنـان به هرآنچه معبود از او میخواست، راضی و خشنود بودند که در يک نيم روز عبوديّت واقعی را به نمايش گذاشتند و در گودال قتل گاه عرض کردند: «اِلهی رضى بِقَضائِكَ لا مَعبوُدَ سِواك»[1] شايسته است شيعة حسينی نيز به اين امر توجّه نمايد که او چقدر عبد است؟ آيا رسالت خود را در حوزة آنچه محبوب از او میخواهد انجام داده است؟ روح عاشورا اين پيام را دارد که شيعه توجّه کند که بينی و بين الله و بين النّاس چه وظيفه ای دارد و جز رضايت حق قدمی برندارد و از اين طريق به ندای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ يَنْصُرُنی»[2] امام(عَلَيهِ السَّلام) پاسخ مثبت دهد تا انشاء الله تعالی مورد شفاعت آن بزرگوار قرار گيرد. «اَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَةَ الْحُسَيْنِ يَوْمَ الْوُرُودِ وَ ثَبِّتْ لی قَدَمَ صِـدْقٍ عِنْـدَكَ مَعَ الْحُسَيْنِ وَ اَصْحـابِ الْحُسَيْن الَّذينَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَيْن(عَلَيهِ السَّلام)»[3].
«بارالها! به روان مقدس حضرت محمد و آل محمد(صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَآلِهِ) درود فرسـت و در امـر ظهـور و فرج مـولا و مقتـدایمـان حضـرت ولیّ عصر(عجِّل اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّريف) تعجیل بفرما. خداوندا! توفیق عبودیّت و بندگی و تقرّب به ذات اقدست به همة ما مرحمت بفرما. پروردگارا! توفيق عمل به پيامهای عاشورا به همة ما مرحمت بفرما و ما را از پيام رسانان نهضت عاشورا مقرّر بفرما. بارالها! همة ما را از ابتلا به مستی مال و ثروت و علم و قدرت و مدح و ... مصون و محفوظ بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علی الخصوص مردم مظلوم فلسطین، عراق و سوریه نجات کرامت بفرما».
«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ
صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»
1- خدايا راضی هستم به قضای تو، نيست معبودی بغير از تو (شرح اصول کافی(صدرا)، ج1، ص96).
2- آيا هست یاری کنندهای که یاری کند مرا؟ (ترجمه و تحقيق مفردات الفاظ قرآن، ج3، ص12).
3- خداوندا، روزی فرما به من شفاعت امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) را در روز ورود و ثابت گردان برای من قدم صدق نزد تو همراه با امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) و اصحاب امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) کسانی که بذل کردند خون قلبشان را در راه امام حسين(عَلَيهِ السَّلام) (مفاتیح الجنان، فرازی از زیارت عاشورا).