اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجيمِ * بِسْمِ اللهِِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

ما يَفْعَلُ اللهُ بِعَذابِكُمْ اِنْ شَكَرْتُمْ وَ آمَنْتُمْ وَ كانَ اللهُ شاكِراً عَليماً﴿۱۴7﴾

     ترجمه: به فعل در­نمی­آورد (انجام نمی­دهد) خداوند به عذاب کردن شما اگر شکرگزاری کردید و ایمان آوردید و هست خداوند شکرگزار دانا﴿۱۴۷﴾

     «اَلسَّلامُ عَلَیْکِ»«يا فاطِمَةَ الزَّهْراءُ يا بِنْتَ مُحَمَّدٍ يا قُرَّةَ عَيْنِ الرَّسُولِ يا سَيِّدَتَنا وَ مَوْلاتَنا اِنّا تَوَجَّهْنا وَ اسْتَشْفَعْنا وَ تَوَسَّلْنا بِكِ اِلَى اللهِ وَ قَدَّمْناكِ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا يا وَجيهَةً عِنْدَ اللهِ اِشْفَعى لَنا عِنْدَ اللهِ»[1].

     ولادت وجود اقدس و اطهر حضرت فاطمه زهرا(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) به پیشگاه مقدّس و منوّر حضرت پیامبر اسلام (صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) و آل طاهرین آن بزرگوار و تمام مؤمنان حقیقی و منتظران واقعی، علی­ الخصوص خواهران محترم تبریک و تهنیت عرض می­شود. «خداوند به مقرّبین درگاهش و عظمت وجودی حضرت فاطمه زهرا(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها) همۀ ما را از عظمت وجودی آن بزرگواران بهره ­مند بفرماید و در دنیا و عقبی با ایشان محشور  بفرماید».

     سال جدید که به نام مقدّس و مبارک حضرت فاطمه زهرا(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها) مزیّن شده، امید است که ان­شاء الله تعالی سالی پر از خیر و برکت و سال ظهور فرزند بزرگوارشان حضرت ولیّ عصر(عجِّل­ اللهُ­ تعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) و نصرت و پیروزی برای مؤمنین و مسلمانان و سرنگونی دشمنان اسلام و وهّابی و سَلَفی و تکفیری و داعشی باشد و خدای سبحان توفیق خدمت به اسلام و مسلمین به همۀ ما عنایت بفرماید و سال جدید را برای عزیزان و خانواده ­های محترم، سال پر از خیر و برکت محمّد و آل محمّدی(صَلَّی­ اللهُ ­عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) مقرّر بفرماید.

     به مناسبت مزیّن شدن سال جدید به نام مبارک حضرت فاطمه زهرا(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها)، درس را با دعایی از آن حضرت آغاز می­کنیم. آن حضرت دعاهای فراوانی دارند که در آنها شیوۀ دعا کردن را به ما می­آموزند. دعا، شیوه و روش و دأب و نشان و شاخصۀ ایمانی است و درواقع مؤیّد آخرین آیۀ شریفۀ مبارکۀ فرقان است که می­فرماید: «قُلْ ما يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبّی لَوْ لا دُعاؤُكُمْ»[2]. آن بزرگوار، به این ترتیب، هم ما را به دعا تشویق می­فرمایند و هم می­آموزند که چه دعایی کنیم و از خدای سبحان چه بخواهیم. در این دعای به ظاهر کوچک، آن بانوی دو عالم، نحوۀ دعا کردن را به ما آموزش می­دهند. آن بزرگوار به پیشگاه الهی عرض می­کنند: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ لا تَجْعَلِ الْقُرْآنَ بِنا ماحِلاً وَ الصِّراطَ زائِلاً وَ مُحَمَّداً(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) عَنّا مُوَلِّياً»[3] خداوندا! بر حضرت محمّد(صَلَّی ­اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) و خاندان آن بزرگوار درود فرست و قرآن را از ما دور نکن و پل صراط را برای ما لرزشگاه قرار نده و حضرت محمّد(صَلَّی ­اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) را از ما روی گردان مفرما.

 

[1]- (سلام بر تو) اى فاطمه زهرا، اى دختر حضرت محمّد(صَلی ­اللهُ­ علیه ­وَ­آلِهِ)، اى نور چشم رسول خدا(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ)، اى سرور و بانوى ما، همانا ما به تو روى آورديم و تو را شفيع قرار داديم و توسّل جستيم به وسيلۀ تو به سوی خداوند، و تو را پيش روى حاجاتمان نهاديم، اى آبرومند نزد خداوند، براى ما نزد خداوند شفاعت نما (مفاتيح الجنان، فرازی از دعای توسّل).

[2]- بگو اعتنایی نمی کند شما را پروردگارم اگر نباشد دعای شما (مبارکه فرقان/۷۷).

[3]- البلد الامين کفعمی، ص101