همانطور که ایمان منهای عمل، و عمل منهای ایمان پذیرفته نیست، قرآنِ منهای عترت(عَلَيهِم السَّلام)، و اهل بیت(عَلَيهِم السَّلام) منهای قرآن نيز پذیرفته نیست. در آستانۀ بازگشایی مدارس و دانشگاه ها قرار داریم. خلقت و آفرینش هدفمند است. خداوند خلقت را بیهدف نیافریده است «اَ فَحَسِبْتُمْ اَنَّما خَلَقْناكُمْ عَبَثاً وَ اَنَّكُمْ اِلَيْنا لا تُرْجَعُون»[1]. بنابراین انسانی که با نيّت توحيدی و الهی زندگی کند، حقیقتاً عبد و بنده است و به هدف خلقت نائل میشود. ارزش هر کسی به میزان هدف اوست، هدف انسان محبوب اوست و ارزشها به میزان محبوبهاست.
جوانان عزیزِ محصّل و دانشجو، حال، وقتی ارزش شما بقدر و اندازۀ هدفتان است، تلاش کنید هدفتان را توحیدی نمایید. اگر هدف از تحصیل شما رسیدن به مقامات دنیوی و پُست و ریاست و شهرت و مدرک و... باشد، ارزش شما نیز در آن پایه خواهد بود و این، بسی خسارت است. امّا اگر شمـا خداوند و اولیـای او را انتخاب کرده اید و هدف شما از تحصیل، خدمت به دین خداوند و بندگان خداوند و جلب و تحصیل رضایت الهی است و به عبارت دیگر، اگر هدفتان الهی و خدایی و ربّانی باشد، دوران تحصیل شما، سراسر عبادت خواهد بود. اگر شبانه روز در فکر آن هستید که برای کسب رضای خداوند تلاش و حرکت کنید، یقین بدانید که زندگی و تحصیلتان تماماً نور است و خداوند روز بـه روز بر توفیقـات شما میافزاید و میتوانید چنان در مسیر کمال پیش بروید که باعث هدايت جمع کثیری از افراد شوید و مظهر صفت هادیِ پرودگار باشید و انشاء الله تعالی در پایان سال تحصیلی ببینید که چه بیمارانی را شفا داده اید و چه گم گشتگانی را هدایت نموده اید.
پس، محصّلان و دانشجویان عزیز، شایسته است که در آغاز سال تحصیلی، با وضو و ذکرگویان وارد مقطع تحصیلی خود شوید تا لحظه لحظه های تحصیلتان به حساب خداوند نوشته شود و مهمتر از آن، به خدای سبحان و اهل بیت(عَلَيهِم السَّلام) متوسّل شوید تا ایمان شما را از آسیب و تزلزل محافظت نمایند و برای حفظ ایمان از تزلزل، شایسته است از مقدّمات آن پیشگیری شود که از جملۀ آنها مکانهایی است که زن و مرد با هم مختلط میشوند که از چنین مکانهایی بخاطر خداوند احتراز کنید، چراکه انسان طبیعتاً موجودی مأنوس است و همانطور که با قرآن و اهل قرآن مأنوس میشود، همانگونه نیز با گناه و عصیان و اهل معصیت مأنوس میگردد. اگر در برخی ادارات یا بیمارستانها و... مسئلۀ حفظ حریم زن و مرد، آنچنان که باید، رعایت نمیگردد و همکار زن و مرد در محل کارشان چنان با هم به صحبت و خنده می پردازند که گویا با هم محرمند، به دليل مأنوس شدن با محيط گناه است. آری، قرار گرفتن در محیط گناه موجب میشود که انسان آرام آرام به محیط گناه عادت کند و کمکم به جایی میرسد که خندیدن و قهقهه زدن پیش همکار مرد، قبح و زشتی خود را از دست میدهد و پرواضح است که لحظه لحظه های چنین کسی گناه کبیره می باشد. اسلام در دو مورد تأکید بسیار دارد که يکی حفظ حریم زن و مرد و دیگری مسئلۀ حق النّاس است.
بنابراین جوانان عزیز سعی کنید که یا به محیط گناه وارد نشوید و یا اگر مجبور شديد، هر لحظه خودتان را به اهل بیت(عَلَيهِم السَّلام) بسپاريد و با مراقبت و توسّل، خود را از گناهان دور سازيد تا با فضای گناه مأنوس نشويد.
در خاتمه مطلبی خدمت مادران محترم یادآوری میشود و آن اینکه: در طول سال تحصیلی، صبحانه به عنوان مهمترین وعدۀ غذایی برای فرزندان فراموش نشود. یکی از سفارشات حضرت پیامبر اکرم(صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَآلِهِ) آن بود که غذا خوردن در سه وعده یعنی صبح، ظهر و شب را ترک نکنید «لُقْمَةُ الصَّباحِ مِسْمارُ الْبَدَنِ»[2] یعنی صبحانه بدن را نیرومند می کند و بمنزلۀ ميخ برای بدن است. به گفتۀ پزشکان متخصص و کارشناسان امور تغذیه، نخوردن صبحانه موجب کاهش حافظه، بی حوصلگی، کج خلقی، افسردگی و پیریِ زودرس میشود، فلذا اگر کودکان اشتها برای خوردن صبحانه نداشته باشند، شایسته است مادران محترم با مدیریت صحیح و زود خوابانیدن فرزندان و صبح زود بلندشدن و نرمش صبحگاهی و... فرزندان را در خوردن صبحانه کمک و یاری نمایند تا فرزندان با روحیۀ سالم و سلامت جسمی و روحی، سال تحصیلی را آغاز نموده و به پایان برسانند.
«بارالهـا! بـه روان مقدّس حضـرت محمّـد و آل محمّـد(صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَآلِهِ) درود فـرسـت و در امـر ظـهـور و فـرج مـولا و مقتـدایـمـان حضـرت ولیّعصر(عجِّل اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّريف) تعجیل بفرما. پروردگارا! توفيق بيداری از خواب گران غفلت و توبۀ حقيقی از تمام خطاها و قصورها و معاصی به همۀ ما مرحمت بفرمـا. خداوندا! همۀ ما را از شرّ نفس و شيطان و سقوط در ورطۀ هلاکت معنوی، مصون و محفوظ بفرما و توفيق هجرت معنوی و باطنی به همۀ ما عنايت بفرما. پروردگارا! همۀ ما را از شيعيان و پيروان حقيقی حضرات اهل بيت عصمت و طهارت(عَلَيهِمُ السَّلام) مقرّر بفرما و از شفاعت کبرای آن بزرگواران بهره مند بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علی الخصوص مردم مظلوم فلسطین، عراق، سوریه و يمن نجات کرامت بفرما».
«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ
صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»