در شب و روز عيـد غدير، خدمت خدای سبحـان و رسول خدا(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) و حضرت علی(عَلَيهِ­ السَّلام) و ائمّة اطهار(عَلَيهِم­ السَّلام) و حضرت امام زمان(عَجَّلَ ­الله ­تَعالی ­فَرَجَهُ ­الشَّريف) تبريک عرض نموده و از پيشگاه الهی، آن توفيقی را درخواست کنيم که بتوانيم به نحوی با آن بزرگواران سنخيّت يابيم و ارتباط برقرار نماييم و وصل شويم. امّا آيا برای ايجاد ارتباط و اتّصال تنها ادّعای محبّت آن بزرگواران و به اصطلاح «علی دارم چه غم دارم» کافی است؟ برای پاسخ به اين سئوال به بيـان نورانی حضرت امـام­ رضا(عَلَيهِ ­السَّلام) توجّه می­کنيم که فرمودند: «لا تَدَعُوا الْعَمَلَ الصّالِحَ وَ الِاجْتِهادَ فِی الْعِبادَةِ اِتِّكالاً عَلى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ)»[1] عمل صالح و تلاش در عبادت را به اتّکاء حبّ محمّد و آل محمّد(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) ترک نکنيد. از حضرت علی(عَلَيهِ­ السَّلام) نيز مذکور است: «اِنَّ وَلِیَّ مُحَمَّدٍ(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) مَنْ اَطاعَ اللَّهَ وَ اِنْ بَعُدَتْ لُحْمَتُهُ وَ اِنَّ عَدُوَّ مُحَمَّدٍ(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) مَنْ عَصَى اللَّهَ وَ اِنْ قَرُبَتْ قَرابَتُه‏‏»[2] همانا دوست حضرت پيامبر اسلام(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) کسی است که از خداوند اطاعت کند هرچند که از لحاظ نَسَبی از آن بزرگوار دور باشد و همانا دشمن حضرت محمّد(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) کسی است که از خداوند نافرمانی کند هرچند که نسبت قرابت و خويشاوندی داشته باشد. خداوند متعال می­فرمايد: «قُلْ اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی‏ يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ»[3] پيامبرم بگو: اگر خداوند را دوست داريد، از من تبعيّت کنيد تا خداوند شما را محبوب بدارد. پس با اطاعت از اوامر الهی و محبوبانش می­توان در عيد غدير با آن بزرگواران ارتباط برقرار نمود. اطاعت خداوند در حوزة انجام واجبات و اجتناب از محرّمات است. حال، توجّه کنيم که تـا چه حدّ به اين آيـة شريفه عمل کرده­ ايم و چقدر دوست پروردگار و محبوبانش هستيم؟ عيد قربان و عرفه و ايّام حج را پشت سر نهاديم، توجّه کنيم که بهره­مان از اين روزهای بافضيلت چه بوده است؟ حقيقت عيد قربان، خروج از ولايت شيطان و قرار گرفتن تحت ولايت پروردگار می­باشد که همان ولايت رسول الله(صَلَّی ­اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) و حضرت علی(عَلَيهِ­ السَّلام) است «اِنَّ وَلايَتَنا وَلايَةُ ‏اللهِ عَزَّ وَ جَل»[4]، و رسيدن به عبوديّت و بندگی است. هدف از عرفه و عيد قربان اين است که انسان روحاً بزرگ شود. خداوند متعال با اين اعياد می­خواهد بندگانش را بزرگ کند و تعالی بخشد. ارتباط با بزرگ، انسان را بزرگ می­کند. در مقابل، شيطان می­خواهد بندگان خداوند را به پستی و مذلّت بکشاند. شيطان، با سرگرم کردن انسان به کارهای لهو و لغو و بيهوده و پست و کوچک او را حقير و کوچک می­کند. شياطين گاهی جنّی هستند و گاهی انسی می­باشند.

«ای بسـا ابليـس آدم­رو که هست

                                                  پس به هر دستی نبايد داد دست»[5]

     يکی از وساوس و نقشه­ های شياطين انسی در زمان کنونی مشغول نمودن مردم علی ­الخصوص جوانان به انواع برنامه ­های گوشی­های همراه و کامپيوتر و وسايل و رسانه ­های ارتباط جمعی است. امروزه متاسّفانه در اثر اغوای شيطان و نقشه­ های دشمنان، کار به جايی رسيده که به جای اينکه گوشی و کامپيوتر و ... در اختيار صاحبش باشد، صاحب وسيله در اختيار آنهاست. در اوقات مختلف روز اعم از ساعات غذا خوردن و خواب و در مجالس مختلف اعم از ميهمانی، مجالس قرآن و ... مردم با گوشی­های خود مشغول هستند و اين گوشی­ها جای دوست و پدر و مادر و ... را گرفته و فرصت تحقيق و تفکّر و مطالعه را سلب نموده است، بطوری که سطح مطالعات اعم از مطالعات دينی، علمی، ولايتی و ... اُفت نموده و کتابخانه­ ها خلوت گشته است. دشمن، اين وسايل ارتباطی را آنچنان جذّاب کرده که جوان به جای سرمايه­ گذاری برای آخرت و استفاده از فرصت گران­قدر عمر، مشغول بازی با گوشی و کامپيوتر است و اين برنـامه­ ريزیِ دشمن برای تمام مقاطع سنّی و تمام عرصه­ های زندگی است. کودک و نوجوان و جوان و حتّی بزرگسالان به جای تفکّر و تعقّل، مشغول گشتن در وايبر و ساير برنامه­ ها هستند. چندين ايستگاه مخابراتی برای مبارزه با اسلام و ولايت، شبانه ­روز کار می­کنند. قابل توجّه است که طرّاح اصلی برنامة وايبر، که به صورت رايگان در دسترس عموم مردم دنيا قرار گرفته، صهيونيست است که هدف اصلی آنها از اين کار، جمع ­آوری اطّلاعات کلّ دنيا است. اين برنامه­های دشمن بجز اينکه تمام سرمايه­ ها و هست و نيست انسان را از بين می­برد و آيندة بسيار ندامت ­باری دارد، بهرة ديگری ندارد. از «اوباما» رئيس جمهور آمريکا سئوال کردند که با اين همه پول چکار کردید؟ جواب داد: سيستم اندرويد را وارد ايران کرديـم. بـا اين سيستم، تمـام برنامه ­هايی که حتّی خود آمريکايی­ها، برخی از آنها را از بچّه­ هايشان منع می­کنند، در دسترس کودکان و نوجوانان و جوانان مسلمان و شيعه در کشور امام زمان(عَجَّلَ­ الله ­تَعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) قرار می­گيرد.

     براستی آيا وقت آن نرسيده که شما جوانان، که فرزندان حضرت علی(عَلَيهِ­ السَّلام) و حضرت فاطمه زهرا(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) و امام زمان(عَجَّلَ­ الله­ تَعالی­ فَرَجَهُ­ الشَّريف)  هستيد «اَنَا وَ عَلِیٌّ اَبَوا هذِهِ الْاُمَّة»[6]،  در برابر گسترش فرهنگ بيگانه مقابله کنيد و به داد ساير جوانان و نوجوانان برسيد؟ نه اينکه خدای نـاکرده خود شمـا هم فريفتة چنين برنـامه ­هايی گرديد! هر جا می ­نگريم، جای خالی حضرت امـام ­ زمـان(عَجَّلَ ­الله ­تَعالی ­فَرَجَهُ ­الشَّريف) را عيان می­بينيم و شبانه ­روز درخواست می­کنيم: «اَللّهُمَّ عَجِّلْ فی فَرَجِ وَلِيِّنا وَ مَوْلانا صاحِبِ الزَّمان وَ اجْعَلْنا مِنْ اَعْوانِهِ وَ اَنْصارِهِ وَ شيعَتِه»[7]، لکن برای تحقّق ظهور بايد از امتحانات قبل از ظهور موفّق و سربلند خارج شويم تا بر امتحانات بعد از ظهور هم فائق آييم و از اعوان و انصار آن حضرت محسوب گرديم «اَللّهُمَّ اجْعَلْنا مِنْهُمْ».

     «بارالها! به روان مقدّس حضرت محمّد و آل محمّد(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) درود فرسـت و در امـر ظهـور و فـرج مـولا و مقتدایمـان حضـرت ولیّ­ عصر(عَجَّلَ ­الله ­تَعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) تعجیل بفرما. خداوندا! توفيق بهره­مندی از ايّام مبارک و مقدّس و تهذيب و تزکيه و پاک­سازی نفس به همة ما عنايت بفرما. پروردگارا! توفیق بیداری از خواب غفلت و رهایی از وساوس نفس و شیطان به همة ما مرحمت بفرما. حجّاج محترم را با حجّی مقبول و سعیی مشکور به اوطانشان بازگردان و به همة آرزومندان توفیق حجّی مقبول و مشکور عنایت بفرما. بارالها! حقيقت دنيا و مافيها را به ما بنمايان و ما را از دلبستگی به دنيا و بخل و شحّ نفس مصون و محفوظ بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علی­ الخصوص مردم مظلوم فل سطین، عراق و سوریه نجات کرامت بفرما».

«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ     صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»

 

1- بحارالانوار، ج75، ص347

2- بحارالانوار، ج64، ص25

3- مبارکه آل­ عمران/31

4- همانا ولایت ما، ولایت خداوند عزّ و جلّ است (بیان نورانی امام صادق(عَلَيهِ­ السَّلام)؛ امالی مفيد، ص142).

5- ملک­ الشّعرای بهار

6- بحار الانوار، ج23، ص259.

7- پروردگـارا تعجيـل فرمـا در فرج ولیّ مـا، صـاحب ­الزمّـان حضـرت­ امـام­ زمان(عَجَّلَ­ الله­ تَعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) و قرار ده ما را از ياری ­ کنندگان و نصرت ­دهندگان و شيعيان آن حضرت