خداوند متعال در قرآن کريم، بارها متذکر شده که به دشمنان خود نزديک نشويد «لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرينَ اَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنين»[1] و در آية شريفة چهل و پنج همين مبارکه میفرمايد: خدای مهربان دشمنان را بيشتر از شما میشناسد «وَ اللهُ اَعْلَمُ بِاَعْدائِكُم». افرادی که خداوند متعال از پيروی آنها نهی میفرمايد، مسلّم است که برای انسان دشمن و خطرناک هستند و آنگاه خداوند متعال میفرمايد: «وَ كَفی بِاللَّهِ نَصيراً» با وجود اين همه دوست که خداوند معرفی فرموده، ديگر نيازی نداريم که از دشمن تبعيّت کنيم و خداوند از لحاظ ياری و پشتيبانی کافی است. امّا با وجود اين همه اعلام خطر پروردگار و شناساندن دشمن، عدّهای، از دشمنان تبعيّت کردند و آنها را دوست گرفتند که خداوند متعال در سورة مبارکة اعراف از زبان چنين کسانی در روز قيامت میفرمايد: «رَبَّنا هؤُلاءِ اَضَلُّونا فَآتِهِمْ عَذاباً ضِعْفاً مِنَ النّار»[2] که خداوند متعال در جواب میفرمايد: برای هر دو گروه، (هم اغواکنندگان و هم اغواشوندگـان) دو بـرابـر مجـازات اسـت «لِكُـلٍّ ضِعْـف»[3]. منحرف کنندگان به اين دليل که هم خود گمراه شده و هم ديگران را گمراه کرده اند، دو برابر مجازات میشوند و منحرفشوندگان، که دو گناه کرده اند، يعنی مرتکب کفر و معصيت شده و نيز به انتخاب خود سران کفر را به جای پيشوايان هدايت برگزيده اند، دو برابر عذاب میشوند. در سورة مبارکة فرقان نيز از لسان مجرمين و منحرفان آمده است که در روز قيامت چنين آرزو میکنند: «يا وَيْلَتٰى لَيْتَنی لَمْ اَتَّخِذْ فُلاناً خَليلاً»[4] ای وای بر من، ای کاش فلانی را برای خودم دوست اتّخاذ نمیکردم. تمام دوستیها در روز قيامت تبديل به دشمنی میشوند، مگر آن دوستیهايي که بر اساس تقوا باشند «اَلْاَخِلاّءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ اِلاَّ الْمُتَّقين»[5].
تأثير دوست در هدايت و يا ضلالت انسان به حدّی است که حضرت پيامبر اکرم(صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَآلِهِ) میفرمايند: «اَلْمَرْءُ عَلى دينِ خَليلِهِ وَ قَرينِه»[6] انسان بر دين دوست و همنشين خود قرار دارد. هيچ کس به اندازة دوست در زندگی جوان نقش و تأثير ندارد.
«يـار بـد بدتر بُـوَد از مـار بد تـا توانی میگريز از یـار بـد
مار بـد تنهـا همی بر جان زند يار بد بر جان و بر ايمان زند»[7]
با توجّه به اينکه آيات قرآن کريم الی يوم القيمه زنده و جاويدان است، لذا شايسته است مربيان و معلّمان محترم در جلسات و برنـامه های دينی و تبليغی خود اين آيـات را بـا مسائـل روز تطبيق داده و بيـان کنند. اگر قرآن کريم قادر بـه هدايت مردم الی يوم القيامه نبود، قطعاً خدای سبحان کتاب آسمانی و پيامبر ديگری ارسال میفرمود. اينکه قرآن کريم خاتم کُتُب و حضرت پيامبر اسلام(صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَآلِهِ) خاتم رُسُل هستند، معلوم میشود که تا قيام قيامت میتوانند عهده دار هدايت مردم شوند. بر اساس بيان نورانی «اِنَّ لِلْقُرْآنِ مَعانٍ يُعَرِّفُهُ الزَّمان»[8]، آیات قرآن کريم، امروز هم زنده هستند و هشدار میدهند و هيچ وقت کهنه نمی شوند و بنا به مقتضيّات زمان فرق میکنند. تفسیر امروزی آيات شريفة مورد بحث، برنامه های منحرف ماهواره و سايتها و برنامه ها و بازیهای انحرافی رايـانه ای است. آری، هجوم و حملات و دسيسه های دشمنان اسلام، که امروزه از طريق رسانه ها و وسايل ارتباط جمعی و شبکه های ماهوارهای انحرافی و برنامه های منحرف رايانه ای، و سايتهای غيراخلاقی میباشد، شديدتر از حملات و دسائس آنها در گذشته است و مسلمانان، علی الخصوص جوانان را هدف قرار داده و موجب انحراف و اختلاف در کانون خانواده ها میشود. خداوند متعال از ابتدای سورة مبارکة نساء که سورة خانواده است، در مورد مقدّس بودن نهاد خانواده تأکيد فرموده و به قداست آن احترام بسياری قائل شده است. امّا اين برنامه های انحرافی موجب متزلزل شدن کانون خانواده ها میگردند. افرادی که در اين فضاهای مجازی بیشتر غوطه ور شده اند، بیشتر متضرّر گشته و خانواده هایشان بیشتر متزلزل شده اند. افراد خانواده به جای اينکه به پناه گاه مطمئن خانواده و کانون صلح و صفا و مودّت و رحمت پناهنده شوند، به فضـاهای مجازی وارد شده و از همديگر بیشتر فـاصله میگيرند و تحکيم و استحکام خانواده از بين میرود و انگيزة تحقيق و مطـالعه و تفکّر و تعقّل و مباحثة علمی از جوانان سلب میشود. در حوزة مقدس خانواده، تحقيق و مطالعه و تعقّل و تفکّر و بحثهای علمی و ... جای خود را به برنامه های اینترنتی منحرف و بازیهای رایانه ای و ... داده و متأسفانه، جوانان با غوطه ور شدن در اين برنامه ها، گرفتار اُفت تحصيلی و اخلاقی و دينی و علمی شده اند و آرامش روانی آنان نيز مختل گشته است. آری، فضای آلودة اينترنت آرامش را گرفته و اعصاب مغشوش را به دنبال دارد و به اين سبب امروزه شاهد جوانانی با اعصاب ناآرام و روحية متزلزل و درونِ پريشان و آشفته هستيم.
البته لازم به ذکر است: استفادة مثبت و الهی و علمی و دينی و توحيدی و اخلاقی نه تنها در مورد اينترنت، بلکه در هيچ موردی، در دين مبين اسلام منع نشده است. جوانان قرآنی ما، مدّتها زحمت کشيدند و با تلاش مقدّس خود سايت قرآنی را راه اندازی نمودند و یا عدّه ای از آنان تا پاسی از شب، احادیث و بیانات نورانی حضرات معصومين(عَلَيهِمُ السَّلام) را استخراج میکنند و چه نيکوست کسانی که مسلّط به زبان انگلیسی هستند، تعاليم قرآنی و احاديث اهل بيت(عَلَيهِمُ السَّلام) را ترجمه کرده و به سراسر عالم مخابره کنند.
يکی از علل طراحی برنامة وایبر که سازندة آن يک فرد صهیونیست است، اين است که اخبار عالم را جمع آوری کند، ولذا معلوم میشود که چنين برنامه هايي از طرف دوست نيست، بلکه از طرف دشمن و برای گمراهی مسلمانان است «اَنْ تَضِلُّوا السَّبيلَ» و اينکه عموم مردم از چنين برنامه هايي استقبال می کنند، مصداق روشن از تبعیّت دشمن می باشد، درحاليکه خدای سبحان، بندگانش را از تبعیّت دشمنان منع فرموده است. آری، دشمنان دين، خیلی ماهرانه وارد زندگی مسلمانان شده اند و متأسفانه مسلمانان در خانه های خود نيز از برنامه های دشمن استقبال میکنند، به عنوان نمونه: پدر خانواده، خسته از سرکار می آيد و حوصله فرزند و خانواده اش را ندارد، لیکن ساعتها در رختخواب دراز کشيده و با بیگانگان ارتباط مجازی دارد، یا مادر به خاطر اینکه خود از اين برنامه ها، غافل نماند، فرزندش را با تبلت سرگرم میکند و نظارتی هم بر برنامه های آن ندارد و معلوم نیست که این کودک معصوم وارد چه فضاهايي میشود. کمترین ضرر اين بازیها برای کودکان، انتقال حالت خشونت و تندی و مُدگرایی و تجمل گرایی به آنهاست. به همین ترتیب فرزندان در محیط خانواده میخواهند هر چه زودتر وارد خلوت خود شوند و کسی مزاحم آنان نباشد تا با بیگانگان ارتباط مجازی پیدا نمایند. این برنامه ها آنچنان از سوی دشمن جذّاب طرّاحی شده اند که اغلب مردم را شیفتة خود کرده است، لکن درواقع تزئين و دسيسة شيطان است «زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطانُ اَعْمالَهُم»[9]، «زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِه»[10] و پس از سالها متوجّه خواهيم شد که چه بر سر جوانان ما آمده است.
يکی دیگر از دسیسه های دشمنان اسلام در زمان حاضر، وارد نمودن گروه های تکفیری به جوامع مسلمين میباشد که از جملة آنها گروه داعش است که از سویی برای از بین بردن مسلمانان به سوی آنان ارسال شده اند و از سوی دیگر، دشمنان اسلام آنها را به نام گروه های اسلامی به عالم معرفی میکنند.
از دیگر نقشه های دشمنان، تبلیغ مسئلة کنترل جمعیت برای مسلمانان و شیعیان میباشد که مطالبی پیرامون آن انشاءالله تعالی در جلسات آینده استفاده خواهد شد.
1- بايد نگيرند مؤمنان کافران را دوستان از غيرمؤمنان (مبارکه آل عمران/28).
2- پروردگارا اين گروه گمراه کردند ما را، پس بده به ايشان عذابی مضاعف از آتش (مبارکه اعراف/38).
3- مبارکه اعراف/38
4- مبارکه فرقان/28
5- دوستان در چنين روزی بعضی از ايشان بعضی را دشمن هستند مگر پرهيزکاران (مبارکه زخرف/67).
6- بحارالانوار، ج71، ص201
7- سعدی (عَلَيهِ الرَّحمَة)
8- همانا برای قرآن معناهايی وجود دارد که معرّفی میکند آن را گذر زمان
9- زينت داد برای ايشان شيطان کردارشان را (مبارکه نمل/24).
10- زينت داده شد برای او بدی کردارش (مبارکه فاطر/8).