اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجيمِ * بِسْمِ اللهِِ الرَّحْمنِ الرَّحيم

     ولادت باسعادت جناب علی اکبر(عَلَيهِ­ السَّلام) و روز جوان، به پيشگاه مقدّس حضرت ولیّ­عصر(عَجَّلَ­ الله­ تَعالي ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) و تمام پيروان واقعی و منتظران حقيقی علی­الخصوص جوانان عزيز تبریک و تهنیت عرض می­شود. «خداوند به مقرّبین درگاهش توفيق تأسّی حقيقی از آن بزرگوار به همة ما، علی­الخصوص جوانان عزيز مرحمت بفرمايد».

در فضیلت ماه شريف شعبان و صلوات بر حضرت محمّد و آل محمّد(صَلَّي­­ اللهُ­ عَلَيْهِ­ وَ‌­الِه):

     در ماه شریف شعبان قرار گرفته­ایم که به علت انتساب به انسان کامل عظمت یافته است و حضرت پیامبر اسلام(صَلَّي­­ اللهُ­ عَلَيْهِ­ وَ‌­الِه) فرمودند: «شَعْبانُ شَهْری»[1]. یکی از نامهای ماه شعبان، «شَعْبانُ الْمُطَهِّر»[2] است، یعنی ماه شعبان، تطهیرکننده می­باشد. ماه شریف شعبان، بهار صلوات است، همان­طور که در صلوات شعبانیّه می­خوانیم: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعِ الرِّسالَةِ وَ مُخْتَلَفِ الْمَلائِكَةِ وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ وَ اَهْلِ بَيْتِ الْوَحْیِ اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ... وَ اجْعَلْهُ لی شَفيعاً مُشَفَّعا...»[3].

     از حضرت امام صادق(عَلَيهِ­ السَّلام) روایت شده است که: «هنگامى كه نام پيغمبر(صَلَّي­­ اللهُ­ عَلَيْهِ­ وَ‌­الِه) برده می­‏شود، بر آن حضرت بسيار صلوات بفرستيد، زيرا هر كس يك بار  بر او صلوات فرستد، خداوند هزار بار در هزار صف از فرشتگان بر وى صلوات فرستد (و پُرواضح است که تعداد فرشتگانِ هر صف را خداوند می­داند، زیرا سراسر هستی، سپاه حق هستند «وَ لِلّهِ جُنُودُ السَّماواتِ وَ الْاَرْض‏»[4]) و هيچ مخلوقى باقى نمانَد مگر اينكه بر آن بنده صلوات فرستد از جهت صلوات خداوند و فرشتگانش بر او، و دست نكشد از اين ثوابها و بی­‏رغبتى ننمايد مگر نادانِ خودبين كه خدا و رسول از وى بيزارند»[5].

     صلوات، «بـاب حطّه» است، صلوات یعنی ورود خاضعانه و متواضعـانه از بـاب حطّه و خشوع در برابر حضرت پیـامبر اسلام(صَلَّي­­ اللهُ­ عَلَيْهِ­ وَ‌­الِه) و آل­ طاهرینشان. قوم بنی­اسرائیل که قوم حضرت موسی(عَلَيهِ­ السَّلام) بودند، به علت اینکه پیامبرشان را نافرمانی کردند، چهل سال در صحرا و بیابان سرگردان شدند، بطوری که صبح زود حرکت می­کردند تا دری پیدا کنند که وارد بیت­المقدّس شوند و تا شب می­گشتند و دری پیدا نمی­کردند و شب متوجه می­شدند که در همان مکان اوليّه هستند، خداوند متعال برای اينکه آنها را نجات دهد، فرمود: وارد این قریه (بیت­ المقدّس) شوید و وقتی می­خواهید وارد شوید، از در مخصوص و در حال خضوع و سجده وارد گردید و از خداوند متعال بخواهید که شما را ببخشد و پاک گرداند و بگوئید: «حِطَّه»، يعنی خداوندا ما را مورد عفو و بخششِ خود قرار ده. حضرت امام محمد باقر(عَلَيهِ­ السَّلام) فرمودند: «نَحْنُ بابُ حِطَّتِكُم‏»[6] ما باب حطّة شما هستیم.

     همه چیز در دنیا، اعم از نفس، شیطان، زرق و برق زندگی و ... انسان را به سوی خود فرا می­خواند، حال اگر انسان می­خواهد از سرگردانی­ها و دروغ­ها و تزویرها نجات پيدا کند، باید از وادی ولایت وارد شود و شرط ورود به وادی ولایت، خضوع است. خضوع و تواضع در برابر نبوّت و ولایت و امامت است که انسان را از ضلالت و گمراهی­ها نجات می­دهد.

     روزی یکی از علمای یهود وارد جمعی شد که حضرت امام علی(عَلَيهِ­ السَّلام) آنجا حضور داشتند و سؤالاتی از آن حضرت پرسید تا اینکه از آن بزرگوار سؤال کرد: خداوند به حضرت آدم(عَلَيهِ­ السَّلام) مقامی داده است که تمام فرشتگان بر او سجده کردند، به پیامبر شما چه داده است؟ حضرت علی(عَلَيهِ­ السَّلام) فرمودند: «... به محمد(صَلَّي­­ اللهُ­ عَلَيْهِ­ وَ‌­الِه) بهتر از آن را اعطاء نمود، زيرا خدا بر او درود فرستاد و به فرشتگان هم دستور داد بر او درود بفرستند و به همة مردم دستور داده، كه تا روز قيامت بر او صلوات بفرستند، و فرمود: «اِنَّ اللهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ يا اَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيما» همانا خداوند و فرشتگانِ او بر پيامبر(صَلَّي­­ اللهُ­ عَلَيْهِ­ وَ‌­الِه) درود فرستادند، اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد (شما هم) درود و سلام نثار او كنيد و تسليم او باشيد... پس، اينها از فضيلت آدم(عَلَيهِ­ السَّلام)، بسيار بالاتر است‏»[7].

 

1- شعبان ماه من است (امالی صدوق، ص19).

2- کنز العمال، ج8، ص466

3- خداوندا درود فرست بر حضرت محمّد و آل محمّد، درخت نبوّت و جايگاه رسالت و محلّ رفت و آمد فرشتگان و معدن دانش و خاندان وحی، خداوندا درود فرست بر حضرت محمّد و آل محمّد ... و قرار ده ايشان را برای من شفاعت کننده­ای که شفاعت او پذيرفته می­شود ... (مفاتيح­الجنان، فرازی از صلوات شعبانيّه).

4- و برای خداست سپاهيان آسمانها و زمين (مبارکه فتح/7).

5- ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص342

6- بحارالانوار، ج23، ص122

7- ارشاد القلوب، ج2، ص408