بعد از اینکه مطالبی در مورد تطهیر و تزکیة روح استفاده شد، لازم به یادآوری است، تأکید اسلام در مورد طهارت روح، به اين معنا نيست که سلامت جسم، اهمّیّتی ندارد، بلکه انسان متشکّل از جسم و روح است و جسم، مَرْکب روح می­باشد و همانطور که انسان مأمور حفظ سلامت روح و روان خود است، همانگونه، مکلّف به حفظ سلامت جسم و مَرْکب نیز می­باشد. تبعیّت از قوانین بهداشتی اسلام، متضمّن سلامت انسان است. حضرت پیامبر اکرم(صَلَّی ­اللهُ ­عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) فرمودند: «اِغْتَنِمُوا بَرْدَ الرَّبيعِ فَاِنَّهُ يَفْعَلُ بِاَبْدٰانِكُمْ ما يَفْعَلُ بِاَشْجارِكُمْ وَ اجْتَنِبُوا بَرْدَ الْخَريفِ فَاِنَّهُ يَفْعَلُ بِاَبْدٰانِكُمْ ما يَفْعَلُ بِاَشْجارِكُم‏»[1].

«گفـت پیغمبر ز سرمـای بهـار             تن مپوشـانیـد یـاران زینهـار

زانکه بـا جـان شمـا آن می­کند            کـان بهاران بـا درختان می­کند

لیـک بگریـزید از سـرد خـزان           کان کند کو کرد بـا باغ و رزان»[2]

     پس شایسته است که مختصر سردی هوا را در فصل بهار تحمّل کنیم و خود را در معرض بادهای بهار قرار دهیم، چراکه این هوا، بدن را در برابر امراض واکسینه می­کند.

     البتّه بیان نورانی حضرت پیامبر اسلام(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ)، در کنار معنای ظاهری، دارای معنای باطنی است که مولوی(عَلَيهِ­ الرَّحمَة) باطن مطلب را در سرودة خود این چنین تشریح می­کنند:

«آن خزان نـزد خـدا نفس و هواست

                                                       عقل و جـان عین بهارست و بقاست

از حـدیــث اولیـا نــرم و درشـت

                                                       تن مپوشان زانک دینت راست پشت

گرم گویـد سرد گویـد خوش بگیـر

                                                        تـا ز گرم و سـرد بجـهی وز سعـیر

گرم و سـردش نوبهـار زندگیـست

                                                       مایـة صدق و یقیـن و بنـدگیست»[3]

     خزان حقیقی نزد خداوند، هوای نفس است که هر آن از انسان خواهش گناه دارد و بادهای بهاری، کلام اولیای الهی و علمای ربّانی و مقرّبان درگاه الهی می­باشد که موجب رشد و تعالی روح و جان می­شود و توصیه شده که انسان جان خود را در معرض آن قرار دهد و خود را از کلام اولیای الهی مستور ننماید.

     در پايان از خواهران و جوانان عزيزی که به فضل الهی و با تلاش و کوشش پيگير و مستمر، موفّق به راه­اندازی سايت قرآنی جلسه شده و آن را آمادة بهره­برداری نموده­اند، تشکّر و قدردانی می­گردد.

     حضرت پيامبر اکرم(صَلَّی ­اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) می­فرمايند: «هر گاه انسانی بميرد، عملش تمام مى‏شود و ارتباطش با دنيا قطع مى‏شود مگر سه عمل كه قطع ‏شدنى نيست 1- صدقه جاريه (بناهاى خيريه­ای كـه ساخته است) 2- علم و دانشى كه مردم از آن بهره ببرند (كتابهاى علمى كه بعد از او باقى بماند) 3- فرزند صالح و شايسته‏اى كه بعد از او بماند و براى والدين طلب آمرزش كند»[4]. طبق بيان نورانی مذکور، پروندة اعمال صاحبان باقيات صالحات کـه عملشان در جهت احيـای قلوب و ارشـاد نفوس و جهاد فرهنگی می­باشد، پس از مرگشان هم بسته نمی­شود. «از خداوند تبارک و تعالی خواستاريم تا در شأن خود از ايشان تشکّر و قدردانی نمايد».

     «بارالها! به روان مقدّس حضرت محمّد و آل محمّد(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) درود فرست و در امـر ظهـور و فـرج مولـا و مقتدایمـان حضـرت ولیّ­عصـر (عجِّل ­اللهُ­ تعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) تعجیل بفرما. خداوندا! توفیق تهذیب و تزکیه و پاکسازی نفس و زدودن خارهای رذایل و بهاری نمودن روح و جان به همة ما مرحمت بفرما. پروردگارا! توفیق صبر و شکر بر تمام مواهب و نعمت­ها و مصائب و بلایا به همة ما کرامت بفرما و ما را از آفات اخلاقی اعم از بخل، حسد، کینه، چشم و هم چشمی و ... مصون و محفوظ بفرما. بارالها! توفیق تأسی حقیقی از انسان­های کامل به همة ما کرامت بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علی ­الخصوص مردم مظلوم فلسطین و عراق و سوریه نجات کرامت بفرما».

 

«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ

صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»

 

1- غنيمت شماريد سرمای بهاری را پس همانا آن می­کند با بدنهای شما آنچه که می­کند با درختانتان و دوری کنيد از سرمای پاييز، پس همانا آن می­کند بـا بدنهای شما آنچه کـه می­کند با درختانتان (بحارالانوار، ج59، ص271).

2- مولوی(عَلَيهِ ­الرَّحمَة)

3- مثنوی معنوی مولوی(عَلَيهِ­ الرَّحمَة)، دفتر اوّل

4- ارشاد القلوب، ترجمة طباطبايی، ص51