«اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا اَبا عَبْدِاللهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِك‏ عَلَيْكَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَ بَقِیَ اللَّيْلُ وَ النَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِيارَتِكُمْ»[1].

     در آستانة اربعین حسینی قرار گرفته­ ایم، اربعین مقدّسی که تثبیت و کمال و ماندگاری عاشورا است. اربعينی که یادآور فداکاری­ها و تلاش­ ها و رنج­ها و مصائب حضرت اباعبدالله الحسین(عَلَيهِ­ السَّلام) و اهل­ بیت آن بزرگوار است. اربعینی که یادآور فداکاری و صبر و استقامت و پایداری و مقاومت و تدبیر و مدیریّت حضرت امام سجّاد(عَلَيهِ­ السَّلام) و بانوی عالی مقام، عقیلة بنی­ هاشم، زهرای ثانیه، از بزرگ­ پاسداران و حافظان دین، حضرت زینب کبری(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) و اسارت آن حضرت و خاندان حضرت اباعبدالله الحسین(عَلَيهِ ­السَّلام) است. اگر نام حضرت حسین ­بن ­علی(عَلَيهِ ­السَّلام) همواره می­درخشد و همواره سخن از حماسة آن بزرگوار است، جز در پرتو رنج و زحمت و شهر به شهر گشتنِ حضرت زینب کبری(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها) و خاندان رسالت نیست. حضرت زینب کبری(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) رسالت­های بسیاری را بر عهده داشتند که چند نمونه از آن­ها عبارتند از:

     اوّلین رسالت حضرت زینب کبری(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها)، حفظ قیام و نهضت حضرت اباعبدالله­ الحسین(عَلَيهِ ­السَّلام) است. دشمن، واقعة عاشورا را تمام ­شده تلقّی می­کرد، ولی حضرت امام سجّاد(عَلَيهِ­ السَّلام) و حضرت زینب کبری(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) با شهر به شهر گشتن و ایراد خطبه و حاضر شدن در مجلس یزید  و ابن زیاد(لَعنَةُ­اللهِ ­عَلَيهِم) و تحقیر آنان با شجاعت و قدرت، باعث حفظ اهداف قیام حضرت امام حسین(عَلَيهِ ­السَّلام) شدند. حضرت زينب کبری(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) خطبه­ ها را چنان با صلابت و شجاعت کامل ایراد می­فرمودند که گویی حضرت علی(عَلَيهِ ­السَّلام) هستند که خطبه می­خوانند.

     دوّمین رسالت حضرت زینب کبری(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) حفظ حجّت خداوند و امام ­زمانشان حضرت امام ­سجّاد(عَلَيهِ ­السَّلام) بود. حضرت امام­ حسین(عَلَيهِ ­السَّلام) احیاگر دین اسلام می ­باشند و بعد از شهادت آن حضرت، امام سجّاد(عَلَيهِ ­السَّلام) امام زمان مردم و ادامه ­دهندة راه و اهداف امام حسین(عَلَيهِ ­السَّلام) هستند. حضرت زینب کبری(سَلامُ ­اللهِ ­عَلَيها) در چند نوبت، سپر جان امام سجّاد(عَلَيهِ ­السَّلام) شدند که یکی از آن­ ها زمانی بود که یزید(عَلَیهِ­ الَّعنَة) می­خواست امام سجّاد(عَلَيهِ ­السَّلام) را به شهادت برساند.

     سوّمین رسالت حضرت زینب کبری(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها)، معرّفی امام زمانِ بعد از امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) به خواصّ و افراد قابل اعتماد بود که از لحظة شهادت امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام)، امامت حضرت امام سجّاد(عَلَيهِ­ السَّلام) آغاز ­گردید.

     چهارمین رسالت حضرت زینب کبری(سَلامُ­ اللهِ­ عَلَيها)، مدیریّت خاندان رسالت و ولایت و امامت و قافله ­سالاری کاروان آزادگان است که هنوز در راه بودند و تحت­ امر و فرمان امام ­زمانشان، امام ­سجّاد(عَلَيهِ­ السَّلام) انجام رسالت می­کردند.

 

1- سلام بر تو ای ابا عبدالله(عَلَيهِ­ السَّلام) و بر روحهايی که در آستانت مدفون شدند، بر تو باد از طرف من سلام و درود خداوند هميشگی تا زمانی که باقی است شب و روز و قرار ندهد خداوند آخرين عهد از من برای زيارت شما (مفاتیح الجنان، فرازی از زیارت عاشورا).