در خاتمه دو مطلب لازم به یادآوری می باشد:

     مطلب اوّل اینکه: با قرار گرفتن در روزهای پایانی سال و آغاز سال جدید، ممکن است خریدهایی برای عزیزان پیش بیاید که در این صورت با توجه به اینکه مؤمن زيرک است «اَلْمُؤْمِنُ كَيِّسٌ»[1]، لذا کاری می کند که خریدهایش هم در ردیف عبادات قرار گیرد که به این منظور، خرید نمودن از دستفروشان و فروشندگانِ دوره گرد که با سرمایۀ محدود و اندک، می خواهند معاش خانوادۀ پرجمعیّتِ خود را تأمین نمایند، خداپسندانه تر و بابرکت تر خواهد بود، بخصوص در صورتی که فروشندگان کودکان باشند، موجب تشویق آنان به کار و تجارت می گردد و از فساد و بزهکاری آنان جلوگیری می شود. همچنین در صورتی که همۀ وسایل خریداری شده، برای خودمان مورد نیاز نباشد، می توان با انفاق نمودنِ آنها به کسانی که به آن وسایل نیاز دارند، به خیرِ دیگری وارد شد و درواقع با یک تیر، دو نشان زد، ولذا شایسته است که خوبان در این معامله تقصیر نکنند.

     مطلب دوّم در مورد جلسۀ قرآن کریم است که به فرمودۀ حضرت پیامبر اکرم(صَلَّی­اللهُ­عَلَيهِ­وَ­آلِهِ) باغی از باغهای بهشتی* می باشد. خواهران محترم و جوانان عزیز که با شور و اشتیاق و در هر شرایطی اعم از گرما و سرما از فیض شرکت در جلسۀ قرآن بهره می برند، شایسته است که این اشتیاق را در آخر سال نیز داشته باشند و از وقت قرآن برای خانه تکانی نگیرند. کاری کنیم که خانه تکانیِ ما هم در ردیف عبادات مقبوله باشد، همانطور که در سایر امور خانه داری نيز هر کاری که به قصد قربت و نیّت الهی صورت بگیرد، عبادت محسوب می شود، به عنوان نمونه: آشپزی و طبخ غذا با ذکر صلوات و «لا اِلهَ اِلَّا الله» و... و بـه نیّت الـهی و تحکیـم روابط خـانواده، موجب برکت و مبـارک شدنِ غذا برای افراد خـانواده شده و عبـادت محسـوب می گردد.

     «بارالهـا! بـه روان مقدّس حضـرت محمّـد و آل محمّـد(صَلَّی­اللهُ­عَلَيهِ­وَ­آلِهِ) درود فـرسـت و در امـر ظـهـور و فـرج مـولا و مقتـدایـمـان حضـرت ولیّ­عصر(عجِّل­اللهُ­تعالی­فَرَجَهُ­الشَّريف) تعجیل بفرما. پروردگارا! توفيق بيداری از خواب گران غفلت و توبۀ حقيقی از تمام خطاها و قصورها و معاصی به همۀ ما مرحمت بفرمـا. خداوندا! همۀ ما را از شرّ نفس و شيطان و سقوط در ورطۀ هلاکت معنوی، مصون و محفوظ بفرما. پروردگارا! همۀ ما را از شيعيان و پيروان حقيقی حضرات اهل بيت عصمت و طهارت(عَلَيهِمُ­السَّلام) مقرّر بفرما و از شفاعت کبرای آن بزرگواران بهره­مند بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرمـا. به مسلمانان ستمدیده علی­الخصوص مردم مظلوم فلسطین، عراق و سوریه و يمن نجات کرامت بفرما».

 

«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ

صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»

 

[1]- بيان نورانی حضرت پيامبر اکرم(صَلَّی­اللهُ­عَلَيهِ­وَ­آلِهِ)؛ بحارالانوار، ج64، ص307

*حضرت پيامبر اکرم(صَلَّی­اللهُ­عَلَيهِ­وَ­آلِهِ) فرمودند: «اِذا وَجَدْتُمْ رِياضَ الْجَنَّةِ فَارْتَعُوا فيها قالُوا وَ ما رِياضُ الْجَنَّةِ يا رَسُولَ اللهِ قالَ مَجالِسُ الذِّكْر» هرگاه باغهاى بهشت را مى يابيد، در آن به گردش پردازيد، گفتند: باغهاى بهشت چيست يا رسول الله؟ فرمودند: مجالس ذكر (روضة الواعظين و بصيرة المتعظين، ج‏2، ص391).