مطلب بعدی در آیة شریفة مورد بحث، در مورد اصلاح ذات ­البین است که مورد اهتمام اسلام بوده و فضلیت و عبادت عظیمی است که در اهمیّت آن، چند بیان نورانی از حضرت پیامبر اسلام(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) و ائمة معصومین(عَلَيهم­ السَّلام)  استفاده می­شود:

     حضرت پیامبر اسلام(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) فرمودند: «اَلا اُنَبِّئُكُمْ بِصَدَقَةٍ يَسيرَةٍ يُحِبُّهَا اللَّهُ فَقالُوا ما هِيَ قالَ اِصْلاحُ ذاتِ الْبَيْنِ اِذا تَقاطَعُوا»[1]، آیا خبر دهم شما را به صدقه ­ای سهل و آسان که مورد محبت خدای سبحان است؟ پس عرض کردند: آن چيست؟ فرمودند: اصلاح کردن است ميان افراد زمانی که قطع رابطه کرده­اند. در روايت ديگری از آن حضرت مذکور است که فرمودند: «مَنْ مَشىٰ فى صُلْحِ بَیْنَ اِثْنَیْن صَلّىٰ عَلَیْهِ مَلٰائِکَةُ اللّهِ حَتّىٰ یَرْجِعَ وَ اُعْطِىَ ثَوابَ لَیْلَةِ الْقَدْر»[2] کسى که در طریق اصلاح میان دو نفر گام بردارد، فرشتگان آسمان بر او درود مى­فرستند، تا زمانى که بازگردد، و ثواب شب قدر به او داده مى­شود. حضرت امام علی(عَلَيهِ ­السَّلام) نيز می­فرمایند: «مَنْ اِسْتَصْلَحَ الْاَضْدادَ بَلَغَ الْمُراد»[3] کسى که افراد متضاد را صلح دهد، به هدف خویش نایل مى­شود.

     البته گرچه اصلاح ذات­البین و آشتی دادن دو نفر که میانشان قهر و جدایی روی داده، اجر و فضیلت بسیاری دارد، لکن صلح و آشتی دادن میان زن و شوهر، از اجر بالاتری برخوردار است.

 

1- عوالي اللئالي، ج‏1، ص266

2- وسائل ­الشیعه، جلد13، صفحه163، حدیث 7

3- غررالحکم، حدیث 8043