همانطور که قرآن کريم همیشه زنده و جاویدان است، همانگونه روز مقدّس عاشورا نیز که تفسیر عملی قرآن­ کريم است، همواره زنده است و الی یوم­ القيامه پيام می­دهد و اختصاص به زمان خاصی ندارد. از مهمترين پيام­های عاشورا، پيام «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» است. همچنانکه حضرت پيامبر اکرم(صَلَّی ­اللهُ­ عَلَيهِ­ وَ­آلِهِ) ارسال شدند تا مردم را به صراط مستقیم هدایت کنند و رسالت آن حضرت، استقرار مردم در صراط مستقیم است، حضرات ائمّة معصومين(عَلَيهِم ­السَّلام) نیز به تبع آن بزرگوار، همين مسئوليّت را بر عهده دارند. حماسة عظيم حسینی و نهضت عاشورا برای آن است که الی یوم القيامه، هر سال عدّة کثيری به ندای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» امام حسین(عَلَيهِ ­السَّلام) پاسخ دهند و کاربردی ­ترین پیام امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) همين پيام «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» است. عدّه­ای به دمی یا درمی يا قلمی یا قدمی، آن حضرت را یاری می­کنند و به ندای مقدّس حضرت امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) پاسخ مثبت می­دهند. شهدای کربلا، بالاترين و زیباترین لبیک را به ندای امـام حسین(عَلَيهِ ­السَّلام) دادند. عظيم ­ترين لبیک را حضرت زینب (سلام­ الله­ عَلَيها) به امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) گفتند و موجب ماندگاری قیام عاشورا شدند. استاد مطهری(رَحمَةُ­اللهِ­ عَلَيه) می­ فرمایند: درسی که حضرت زینب(سلام­ الله ­عَلَيها) از امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) گرفت، کسی نگرفت.

     امروز هم ندای «هَلْ مِنْ نـاصِرٍ یَنْصُرُنی» آن بزرگوار بـه گوش می­رسد که پاسخ مثبت می­ طلبند. زیباترین پاسخ به ندای امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) توبه است. اگر کسی در حوزة اخلاق و عمل قصور داشته، از آنها توبه نماید. اگر فردی در محیط خانه پرخاشگر و عصبانی است، از آن توبه کند و با صبر و بردباری خود، به پيام امام حسین(عَلَيهِ ­السَّلام) پاسخ مثبت دهد، کسی که نماز صبح او قضا می­شود، با توبه و اهتمام به نماز که در رأس واجبات قرار دارد و مکتب عاشورا، مکتب نماز است، به امام(عَلَيهِ­ السَّلام) لبیک گويد، اگر جوانی در مورد حجاب سهل­ انگار بوده و حجابش کمرنگ است، با توبه و حجاب فاطمی به ندای امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) پاسخ مثبت دهد، اگر کینه و کدورتی فی مابین افراد وجود دارد، بـا هدیه دادن، و دشمنی­ها را به دوستی تبدیل کردن، به ندای آن حضرت پاسخ دهند. اگر جوانی در گوشی همراه خود، تصاویر مستهجن دارد و یا وارد فضاهای مجازی پرخطر و انحرافی شده است، با خارج شدن از آنها، نهضت امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) را یاری کند و به ندای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» آن بزرگوار پاسخ مثبت دهد.

     اگر جوان بداند که چه ودایعی در درون دارد «اَتَزْعَمُ اَنَّكَ جِرْمٌ صَغيرٌ وَ فيكَ انْطَوَى الْعالَمُ الْاَكْبَر»[1]، قدر خود را می­داند و با خود چنین ظالمانه برخورد نمی­کند و با کارهای کوچک و پست، خود را از چشم خداوند و محبوبانش نمی­اندازد. به قول دانشمند خارجی، انسان­های کوچک را محيط عوض می­کند، ولی انسان­های بزرگ محیط را تغيير می­دهند.

     پس کسانی که با اصلاح اعمال و رفتار و اخلاق، به ندای امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) پاسخ مثبت دهند، انصار حسینی محسوب می­شوند، فلذا هر زمان که می­گوييم «اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَنْصارَ دینِ الله»[2]، این سلام شامل حال تمام یاران امام حسین(عَلَيهِ­ السَّلام) در هر زمان و هر مکان می­گردد. انصار حسینی محدود در شهدای کربلا نیست. نهضت عاشورا سالیان سال است که انصار می­ پروراند، اگر کسی در حوزة اخلاق و عمل، تلاش نمود، به ندای حضرت لبیک گفته و به انصار حسینی پیوسته و انشاءالله تعالی از عنایت و شفاعت آن حضرت بهره ­مند خواهد شد «اَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَةَ الْحُسَيْنِ يَوْمَ الْوُرُودِ وَ ثَبِّتْ لی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ مَعَ الْحُسَيْنِ وَ اَصْحـابِ الْحُسَيْن الَّـذينَ بَـذَلُوا مُهَـجَهُمْ دُونَ الْحُسَيْن(عَلَيهِ­ السَّلام)»[3].

     «بارالها! به روان مقدس حضرت محمد و آل محمد(صَلَّی­ اللهُ­ عَلَيهِ ­وَ­آلِهِ) درود فرسـت و در امـر ظهـور و فرج مـولا و مقتـدایمـان حضـرت ولیّ­عصر(عجِّل­ اللهُ­ تعالی ­فَرَجَهُ­ الشَّريف) تعجیل بفرما. خداوندا! توفیق پيروی و تبعيّـت از ذات اقدست بـه همة مـا مرحمت بفرمـا و همة مـا علی­ الخصوص جوانان عزيز را از وساوس و دسائس نفس و شياطين انسی و جنی مصون و محفوظ بفرما. پروردگارا! توفيق توبة حقيقی و لبّيک ­گويی به ندای حضرت اباعبدالله الحسين(عَلَيهِ­ السَّلام) به همة ما عنايت بفرما و ما را در زمرة ياران و اصحاب آن بزرگوار مقرّر بفرما. به بیماران مؤمنین شفای عاجل عنایت بفرما. اموات محترم غریق رحمت بفرما. به مسلمانان ستمدیده علی­ الخصوص مردم مظلوم فلسطین، عراق و سوریه نجات کرامت بفرما».

«بِالنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطّاهِرينَ

صَلَواتُکَ عَلَيهِ وَ عَلَيهِمْ اَجْمَعينَ»

 

1- آيا می پنداری همانا تو جرم کوچکی هستی، درحالی که در درون تو عالم اکبر نهفته است (بيان نورانی امام علی(عَلَيهِ ­السَّلام)؛ درخشان پرتوی از اصول کافی، ج3، ص209).

2- سلام بر شما ای ياران دين خداوند (مفاتيح الجنان، فرازی از زيارت وارث).

3- خداوندا، روزی فرما به من شفاعت امام حسين(عَلَيهِ ­السَّلام) را در روز ورود و ثابت گردان برای من قدم صدق نزد تو همراه با امام حسين(عَلَيهِ­ السَّلام) و اصحاب امام حسين(عَلَيهِ ­السَّلام) کسانی که بذل کردند خون قلبشان را در راه امام حسين(عَلَيهِ­ السَّلام) (مفاتیح الجنان، فرازی از زیارت عاشورا).